top of page
collagesteffie.jpg

OVER MIJ

Ik ben Steffie, geboren, getogen en woonachtig in het mooie en gezellige Maastricht, maar werkzaam door heel Nederland. Al 14 jaar ben ik werkzaam als fotograaf, daarnaast ben ik keramist. Ik ben zowel introvert als iemand die leeft op nieuwe prikkels en laat me graag verrassen door het leven. Het ene moment afwachtend en het volgende een impulsieve flapuit. Ik ben moeder van twee zonen, Julius (12) en Oscar (10), samen vormen we een goed team. 
 

Fotograferen heb ik altijd gedaan, de ene periode intensiever dan de ander. Toen mijn eerste kindje werd geboren en ernstig ziek werd, besefte ik me opnieuw hoe belangrijk foto's kunnen zijn. De foto's die ik maakte op de neonatale intensive care unit (NICU) laten mij achteraf nogmaals zien hoe sterk mijn zoontje was en is. Dit gaf mij een extra zet om ook voor anderen waardevolle herinneringen vast te leggen en tastbaar te maken. 

Ik maak graag foto's van échte momenten. Een gemeende lach of juist een serieuze blik. Puur en ongedwongen. Foto's die herinneringen omhoog halen. Ik leg mensen vast zoals ze zijn en pas daarop ook mijn werkwijze aan, want iedereen staat op een andere manier voor de camera. Waar de een heel relaxed is, vindt een ander het juist heel spannend. 

 

Foto's: ze zijn zo belangrijk. Ze zijn voor altijd, ze brengen je terug naar een bepaalde tijd in je leven. Het leven verandert zo snel. Vaak realiseren we ons pas te laat dat we bepaalde foto's missen. In een wereld waar iedereen een camera op zijn telefoon heeft en foto's gedachteloos worden genomen, is het zo waardevol ook eens écht stil te staan en mensen en momenten mooi vast te leggen. Ooit zijn deze beelden onbetaalbaar. 
 

fotocredit: First Moments Fotografie

bottom of page