top of page
collagesteffie.jpg

OVER MIJ

Ik ben Steffie van den Akker, lifestyle fotograaf, vriendin van Mark en mama van Julius (11) en Oscar (9). Geboren, getogen en woonachtig in het mooie en gezellige Maastricht, maar werkzaam door heel Nederland. 

Ik houd van onverwachte uitjes, dingen die dagelijkse routine doorbreken, verrassingen. Ik ga graag met Mark, Julius en Oscar wandelen of wat eten en drinken: zwarte thee of warme chocomel met slagroom en een taartje. Maar ik ben ook heel graag alleen, lekker met de muziek aan of een avontuurlijk boek, heerlijk vind ik dat! Daarnaast heb ik nog een tweede bedrijf: Steffie van den Akker Keramiek

 

Fotograferen heb ik altijd gedaan, de ene periode intensiever dan de ander. Toen mijn eerste kindje werd geboren en ernstig ziek werd, besefte ik me hoe belangrijk foto's kunnen zijn. De foto's die ik maakte op de neonatale intensive care unit (NICU) laten mij achteraf nogmaals zien hoe sterk mijn zoontje was en is. Dit gaf mij een extra zet om ook voor anderen waardevolle herinneringen vast te leggen en tastbaar te maken. 

Ik maak graag foto's van échte momenten. Een gemeende lach, of juist een serieuze blik. Puur en ongedwongen. Foto's waardoor allerlei herinneringen naar boven komen wanneer je ze terugkijkt. Ik leg mensen vast zoals ze zijn en pas daarop ook mijn werkwijze aan, want iedereen staat op een andere manier voor de camera. Waar de een heel relaxed is, vindt een ander het juist heel spannend. 

 

Foto's, ze zijn zo belangrijk. Ze zijn voor altijd, ze brengen je terug naar een bepaalde tijd in je leven. Het leven verandert zo snel. Vaak realiseren we ons pas te laat dat we bepaalde foto's missen. In een wereld waar iedereen een camera heeft en foto's gedachteloos worden genomen, is het zo waardevol ook eens écht stil te staan en mensen en momenten écht mooi vast te leggen. Want echt, ooit zijn deze beelden onbetaalbaar. 
 

fotocredit: First Moments Fotografie

bottom of page